Ons verhaal

 

Wij, familie Hoogenraad, hebben een duurzame veehouderij langs de Kromme Rijn in Werkhoven met runderen van het ras Blonde d' Aquitaine. We houden deze dieren op stro in een ruime hellingstal met veel licht, lucht en ruimte. De zoogkoeien gaan in het voorjaar, samen met hun kalfjes naar buiten.

In 2005 zijn we hier begonnen met koetjes en kalfjes van het ras Belgisch Witblauw. In 2013 zijn de oude schuurtjes vervangen voor een moderne stal welke voldoet aan de huidige eisen. In het jaar daarop volgend hebben we de overstap gemaakt naar het ras Blonde d’ Aquitaine.

diervriendelijk

duurzaam

maatschappelijk verantwoord


We vinden het belangrijk om duurzaam te ondernemen. De belangrijkste kenmerken van onze bedrijfsvoering zijn:

  • Dierenwelzijn
  • Duurzaam (met kringloop voer-mest-voer)
  • Milieuvriendelijk
  • Circulair
  • Vrij van antibiotica
  • Maatschappelijk verantwoord

 

Dierenwelzijn

 

Dierenwelzijn hebben wij hoog in het vaandel staan. Onze dieren genieten van veel licht, lucht en ruimte en beschikken altijd over voldoende ruwvoer, vers drinkwater en een heerlijke slaapplek. De gezondheid wordt nauw gecontroleerd en wij dienen geen preventieve antibiotica toe.

Ons bedrijf is volgens de strenge normen van het Beter Leven Keurmerk 2 sterren gecertificeerd, wij zijn dan ook in het bezit van een BLK** certificaat. Ook zijn wij door KIWA Verin gecertificeerd met een IKB rund certificaat.


Kringloop en zelfvoorzienend

 

Door de kringloop voer-mest-voer, een eigen waterbron en energie-neutrale huisvesting zijn wij voor het belangrijkste deel zelfvoorzienend. We verbouwen ons eigen ruwvoer; tarwe, snijmaïs en voederbieten. Van de tarwe oogsten we naast de korrels ook de strobalen. Het strooisel gebruiken we voor de dieren om in te liggen. De ruige mest uit de hellingstal wordt op het land gebracht. Met voldoende zon en regenwater groeit er dan weer voer voor het volgende jaar. Zo werkt de kringloop voer-mest-voer, duurzaam en zelfvoorzienend.


Duurzaam denken en doen


Omdat wij respect hebben voor onze dieren en daarom niets willen verspillen, hebben wij een bestemming gezocht voor de huiden. Die huiden blijven over na de slacht. 
Daarom zijn we gestart met ons eigen leder label Koecci & cowboys.
 
Met respect voor mens, dier en milieu worden er eerlijke, duurzame producten vervaardigd van dierenhuiden. Door van de huiden natuurproducten te maken, krijgt het nog een functie en voorkomen we verspilling. Dat getuigt toch wel van respect. Wil je hier meer over weten, ga dan naar de website van Koecci & cowboys.

Ons verhaal op de radio

 

 

Wil je nog meer weten over ons verhaal? Kom gerust eens langs, wij vertellen er graag over.
Het liefst op afspraak zodat we de tijd voor je kunnen nemen.