Recept voor asperges met ossenhaas en garnalen uit de wok
Wil je in het aspergeseizoen zo vaak mogelijk genieten van het witte goud, maar de groente niet steeds op dezelfde klassieke manier serveren? Geef ze dan eens een oosters tintje mee. Combineer de asperges met ossenhaas en garnalen, breng ze op smaak met wat oosterse ingrediënten. Zo zet je heel makkelijk eens een compleet andere aspergemaaltijd op tafel!
Surf & turf met een oosters tintje
ℹ️ Een recept van Lekker Tafelen
Ingrediënten voor 4 personen | bereidingstijd 30 minuten
- 1 kilo asperges
- 300 gram ossenhaas
- 300 gram grote, rauwe garnalen, gepeld
- 1 eetlepel hoisinsaus
- 2 eetlepels zoute sojasaus
- 1 eetlepel verse gember
- 1 rode chilipeper
- 2 lente-uitjes
- neutrale olie om in te bakken
Zo maak je asperges met ossenhaas en garnalen.
Voorbereiding:
Haal de ossenhaas een half uur van tevoren uit de koelkast.
Schil de asperges zorgvuldig en verwijder 2 cm van de uiteinden.
Bereiding:
Zet een pan water met wat zout op en kook de asperges 4 minuten. Zet dan het vuur uit en laat de asperges afkoelen in het water.
Snijd de afgekoelde asperges in stukjes.
Hak of rasp de gember fijn.
Haal al dan niet het zaad uit de chilipeper en snijd hem in halve ringetjes.
Snijd de lente-uien in schuine ringetjes.
Dep de ossenhaas droog en snijd het vlees in stukjes.
Verhit in een wok een scheut neutrale olie. Bak hierin de gember en de chilipeper aan.
Voeg vervolgens de ossenhaas toe en bak hem rondom bruin.
Doe de garnalen erbij en bak ze mee tot ze oranje geworden zijn.
Doe de hoisinsaus en de sojasaus erbij en roer die er doorheen.
Schep de asperges erdoor en warm ze even goed mee.
Zet het vuur uit, en schep de lente-ui erdoor.
Serveer de asperges met ossenhaas en garnalen direct. Lekker met wat gekookte rijst of noedels erbij.